Kuzu değil Hamsik ciğeri

Trabzonspor’da sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemeyen Marek Hamsik, Göztepe deplasmanıyla birlikte yeniden formasına kavuştu

Kuzu değil Hamsik ciğeri

Göztepe karşılaşmasında sahaya ilk 11’de çıkan Hamsik takımın en etkili ismi olmayı başarırken koşu mesafesi ile de dikkat çekti. Slovak oyuncu 12.5 km koşan Hamsik bu alanda Trabzonspor’da zirvede yer aldı. Hamsik’i 10.9 km ile Denswill, 10.5 km ile Edgar le ve 10.2 km ile Djaniny takip etti.

Maçtan önce her ne kadar Abdullah Avcı, “Sezon başından beri yokluklar etkilemedi. Biz de son birkaç haftadır yaşıyoruz. Organizasyonun varsa, oluyor. Marek yoktu ama devam etti” dese de Slovak oyuncu maçın yıldızı oldu.

Hamsik 80 kez topla buluştu. 59 pasta yüzde 78 isabet sağladı. 2 ortasından 1’i, 5 uzun topundan 3’ü yerini buldu. 2 isbaetsiz şut attı ama hiç top kaybetmedi. 4’ü uzaklaştırma olmak üzere 6 defansif hamlede bulundu. 

Bu arada genç oyuncu Salih Kavrazlı maçtan önce ''Tecrübeli futbolculardan bir şeyler öğrenmek, onların nasıl yaşadıklarını görmek, nasıl çalıştıklarını görmek bizim için çok önemli. Özellikle Marek Hamsik” diyerek tecrübeli oyuncuya övgüler dizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER