Beşiktaş'ta Sergen Yalçın’ı bitiren plan

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, Alanyaspor ile deplasmandan mağlubiyetle döndü ve şampiyonluk yolunda çok gerilere düştü. Teknik direktör Sergen Yalçın maç sonu sadece bu maç özelinde topu oyuncularına attı ve sorumluluğu almayacağını söyleyerek şaşırtan açıklama yaptı.Peki Sergen Yalçın'ın genel performansına bakıldığında nasıl bir tablo ortaya çıkıyor?

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın’ı bitiren plan

Beşiktaş taraftarı alt yapıdan yetişen ve takımı geçen sezon tüm yokluklara rağmen şampiyon yapan Sergen Yalçın’a toz kondurmuyor… ancak Sergen Yalçın da aynen, Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira gibi “B Planı”sızlığı yüzünden takımını şampiyonluk yolunda zor durumda bıraktı.

Yalçın, Beşiktaş’ın başına geçtiği günden bu yana 75 maça çıktı. 45’ini kazandı. 9’unda berabere kaldı. 21’ini kaybetti. Bu süreçte birbirinin kopyası 4-2-3-1 ve 4-1-4-1 sistemleri dışında bir sistem denemedi.

İlk sezonunda 15 maçın 14’üne 4-1-4-1 sistemiyle çıktı. Kayserispor’a 3-1 yenildiğinde 4-2-3-1’i denedi. Şampiyon olduğu geçen sezon Avrupa Kupası’nda PAOK ve Rio Ave maçlarında 4-2-3-1’i denedi. 2’de 0 çekince 4-1-4-1’e döndü. 16’ncı haftaya kadar sisteminden vazgeçmedi. 6-0’lık Rize maçıyla beraber 4-2-3-1’e döndü. Şampiyonluğu bu ve 4-1-4-1’i kullanarak kazandı. Bu sezonda da iki sistem arasında gidip geliyor. Ancak birbirinin kopyası bu iki sistemin dışına hiç çıkmadığı için rakipleri tarafında çözüldü.

Bir kez dene be Sergen Hoca

Sergen Yalçın’ı bildin sistemin dışına çıkmamak, risk almamak, yenilik yapmamak, sistem üzerinde oynamamak bitirdi… Beşiktaş’ı ise şampiyonluk yarışının dışında bıraktı. Siyah-beyazlılar Yalçın’la 75 maçta 4-1-4-1 ve 4-2-3-1 sistemi dışında başka sistem denemedi.

Geride kalan 75 maçta Yalçın sadece B Planı olmayan değil

* Çift forveti hiç denemedi.

* 3’lü savunmayı hiç düşünmedi.

* 3’lü orta saha ile oynamak kitabında yer almıyor . 

* 3’lü hücum hattını hiç şans tanımadı.

* Forvet arkasında hiç çift oyun kurucu denemedi.

* 5’li orta sahaya hiç şans vermedi. 

* Elinde pek çok oyun kurucu ve merkez orta saha oyuncusu olmasına rağmen kanatsız oynamak aklının ucundan bile geçmedi.

* Oyuncu kurucusunu hep kanattan seçti.

* Klasik 10 numaraya şans tanımadı. Oğuzhan’ı 8 numara gibi, Ljajic’i oyun kurucu sol açık gibi kullanmayı denedi.

* Forvetsiz kaldığı anlarda bile Gökhan Töre’yi önde oynatmaya çalıştı, Forvetsiz sistemi hiç denemedi.

* Kariyerinde santrfor olarak pek çok gol ve asisti olan Alex Teixeira’yı en uçta hiç düşünmedi. Kenan Karaman’da ısrar etti.

(Fotospor)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER