Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'in namağlup lideri Trabzonspor, 14. hafta maçında Fatih Karagümrük'e konuk olacak. 6 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve zirvede tek başına kalan Abdullah Avcı yönetimindeki Fırtına, İstanbul deplasmanında kazanıp yoluna fire vermeden devam etmeyi hedefliyor

Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Topladığı 33 puanla en yakın rakipleri Hatayspor ile Konyaspor'un 7 puan önünde 14. haftaya 33 puanla lider giren Trabzonspor , Fatih Karagümrük deplasmanında... Abdullah Avcı yönetiminde muhteşem bir grafik çizen ve namağlup durumda bulunan Fırtına, İstanbul'dan evine 3 puanla dönmek ve galibiyet serisini 7 maça çıkararak serisini sürdürmek istiyor. 22 puanla 6. sırada yer alan ve 2 maçtır kaybetmeyen Francesco Farioli'li Karagümrük ise güçlü rakibine ilk mağlubiyetini tattırmaya çalışacak. 

Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Bugün saat 16.00'da başlayacak ve beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak 90 dakikanın canlı skor takibi haberimizde olacak.

Fatih Karagümrük-Trabzonspor muhtemel 11'ler:

Fatih Karagümrük: Viviano, Serhat, Luckassen, Balkovec, Caner, Adnan, Erhun, Bertolacci, Emre Mor, Karamoh, Pesic

Trabzonspor: Uğurcan, Dorukhan, Edgar, Hugo, Trondsen, Berat, Hamsik, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Djaniny, Cornelius

Abdullah Avcı’nın rekor günü

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kariyerinin en uzun serisini tekrarlamak için sahaya çıkıyor. Daha önce Başakşehir’i çalıştırdığı 2016-2017 yıllarında 26 maçlık kaybetmeme serisi bulunan Avcı, Trabzonspor’da ise 25 karşılaşmadır yenilmiyor. Tecrübeli hoca, bugün rekoru egale etmek istiyor. Öte yandan Trabzonspor bugün mağlup olmazsa, 1995’deki 26 maçlık serisini de yakalayacak. 6 haftadır ligde galip gelen Fırtına, deplasmanda Avcı yönetiminde hiç kaybetmedi. Abdullah hocanın lig tarihindeki en uzun galibiyet serisi de 7 maçtı. Bugün o rekoru da yakalayabilir.

Marek Hamsik ilk 11’e doğru

Sakatlığı nedeniyle Gaziantep mücadelesinde forma giyemeyen Marek Hamsik, son taktik antrenmanlarda takımla çalıştı. Slovak yıldızın bu kez ilk 11’de olması bekleniyor. Hamsik’in dönüşüyle, Siopis’in kulübeye geçeceği öğrenildi. Teknik direktör Abdullah Avcı, sağ bekte ise Peres iyileşmesine rağmen Dorukhan’la devam etmeyi düşünüyor.

Karagümrük’te önemli eksikler

Sezonun flaş takımlarından biri olan Fatih Karagümrük, Trabzonspor maçı öncesi sıkıntılı. İstanbul ekibinde Biglia’nın yanı sıra Zukanovic ve Hedenstad kart cezalısı. İlk 11’in bir diğer kilit ismi Borini’nin sakatlığı sürerken, Kerim Frei de kadroda yer almayacak. Karagümrük’te Burak Bekaroğlu ile Benatia da oynamıyor.

Bakasetas müjdesi! Kafileye alındı

En son 9. haftadaki Fenerbahçe derbisinde ilk 11’de görev alan Bakasetas, sonrasında yaşadığı sakatlık nedeniyle Göztepe mücadelesini kaçırmış, Rize karşısında sonradan oyuna girmişti. Yunan yıldız, Beşiktaş deplasmanında yeniden 11’e dönerken, tekrar sakatlanınca, 30. dakikada kenara alınmıştı. Milli arada tedavi gören ve Gaziantep maçında da riske edilmeyen Bakasetas, İstanbul’a giden maç kafilesinde yer buldu.

Kaptan Uğurcan geri dönüyor

Kaptan Uğurcan Çakır, kaleye geçiyor... Kart cezası nedeniyle Gaziantep maçını kaçıran Milli file bekçisi, Karagümrük mücadelesinde yeniden eldivenleri giyecek. Erce’nin sakatlığında Arda Akbulut ve Muhammet Taha Tepe İstanbul’a götürülürken, bu iki isimden Taha’nın 21 kişilik maç kadrosunda olması beklenmiyor.

7.5 ay sonra Cüneyt Çakır

Karagümrük-Trabzonspor maçında Cüneyt Çakır düdük çalacak. Tecrübeli hakem, yaklaşık 7.5 ay sonra Trabzonspor’un maçına atanırken, en son 10 Nisan 2021’de Rize deplasmanındaki karşılaşmada görev almış ve 0-0 biten maçta Vitor Hugo 86. dakikada kırmızı kart görmüştü. Çakır’ın ligde yönettiği toplam 44 maçta, Fırtına’nın 22 galibiyeti, 12 beraberliği ve 10 yenilgisi var.

Cornelius’a ekstra görev

Karagümrük’le hafta boyunca analizler yapan ve rakibi ezberleten teknik direktör Abdullah Avcı, oyuncularına sık sık ön alanda pres yapmalarını söyledi. Özellikle Cornelius’un rakip stoperleri sürekli rahatsız etmesini ve hataya zorlamasını isteyen Avcı, savunmayı hücumda başlatacak.

Abdülkadir Ömür ilk peşinde

Son haftalarda gösterdiği performansla, eski günlerine dönen Abdülkadir Ömür, Karagümrük karşısında bir ilki başarmaya çalışacak. Beşiktaş ve Gaziantep maçlarında çok şık gollere imza atan genç yıldız, bugün de rakip fileleri havalandırırsa, kariyerinde ilk kez üst üste 3 lig karşılaşmasında gol bulmuş olacak.

Gözler yine Djaniny’de

Gaziantep FK maçında yıldızlaşan ve 1 gol, 1 asistlik katkı gösteren Djaniny Semedo, zorlu İstanbul deplasmanında da Fırtına’nın en önemli kozlarından biri... 30 yaşındaki forvetin mücadeleye yine sağ kanatta başlaması bekleniyor. Djaniny’nin savunma arkasına yapacağı koşular oldukça kritik.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER