FIFA'dan flaş karar! Bir maçta 5 oyuncu...

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir araya giren futbolun yeniden başlamasına az bir süre kala futbolcu sakatlıklarından korkuluyor.

Evinde idman yapan futbolcuların fiziksel kapasitelerinin düşmesi nedeniyle ligler yeniden başladığında aşırı zorlanmalardan çekiniliyor.

5 oyuncu değiştirme hakkı 
Yıldız oyuncuları bu şekilde tehlikeye atmak istemeyen Premier Lig, ligin başlamasıyla takımlara geçici olarak 5 oyuncu değiştirme hakkı verecek.

Bu kuralla ilgili hemen bir teklif hazırlayıp federasyona sunan lig yönetimi 7 Mayıs'ta başlayacak idmanlar öncesi her şeyin hazır olmasını istiyor.

FIFA'dan da aynı öneri 
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen liglerde oluşabilecek fikstür yoğunluğu yüzünden takımlara bir maçta 5 oyuncu değişikliği hakkı verilmesini önerdi. FIFA'dan yapılan açıklamaya göre, yoğun fikstürde "fazla yüklenme" sonrası oluşabilecek sakatlıkların önüne geçmek ve futbolcu sağlığını korumak adına takımlara bir maçta 5 oyuncu değişikliği hakkı tanınması için öneri sunuldu.

Buna göre takımlar, 90 dakika içinde 3 yerine 5 değişiklik yapabilecek. Eleme usulüyle oynanan ve uzatmaya giden maçlarda ise 6. oyuncu değişikliği gerçekleştirilebilecek.Takımlar 5 oyuncu değişikliğini, karşılaşmalardaki gereksiz duraksamaları engellemek için devre arasında ve müsabaka sırasında oyunu en fazla 3 kez durdurabilecek şekilde yapacak.

Öneri doğrultusunda geçici olarak getirilecek 5 oyuncu değişikliği hakkı, tüm kulüp ve milli takım maçlarında gelecek sezon sonuna kadar uygulanacak.Futbolda oyun kurallarından sorumlu Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), FIFA'nın önerisini onaylaması halinde 5 oyuncu değişikliği hakkı hayata geçirilecek.

Bu kuralla, futbola hemen dönmeye sıcak bakmayan futbolcular için ayrı bir motivasyon kaynağı olmak bekleniyor.

Ayrıca sezonun tamamlanması için ek tedbirler de alınacak.

Premier Lig kulüpleri maçların öncesinde ve sonrasında belirlenen otellerde konaklayacak ve oyuncular bu otellerden dışarı çıkmayacak. Takım değişikliklerinde oteller dezenfekte edilecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER