Trabzonspor’un şifreleri belli oldu

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçı öncesinde oyuncularına uyarılarda bulundu

Trabzonspor’un şifreleri belli oldu

Abdullah Avcı bir yandan Fenerbahçe’nin röntgenini çekerken bir yandan da oyuncularına kendi artıları ve eksilerini anlattı… derbiyi kazanmak için karşı takımı tanımanın değil kendini tanımanın da öneminden bahsetti.

* Ceza sahası dışından şut konusunda iyiyiz. Buna devam etmeliyiz. Bol bol Altay’ın kalesini yoklayalım.

* Ara toplardan pozisyon yaratmak için denemelere devam. Hamsik olmasa da bu ara pasları için Nwakaeme’ye görev düşecek.

* Geri düşersek teslim olmayın, paniğe kapılmayın. Galatasaray maçından nasıl döndüğümü hatırlayın. Ama bu geri düşelim demekte değil.

* Gol pozisyonlarına girme konusunda sorunumuz yok. Fenerbahçe maçında da yakalayacağız. Önemli olan değerlendirmek: 

* Kanatları güçlü bir takımız. Maçın kırılma noktası kanatlar olacak. Kıran kırana bir mücadele içinde olacağımı tahmin ediyorum.

Avcı’nın takımına yaptığı uyarılar da dikkat çekti:

* Bireysel hatalardan kaçınalım. Zaman zaman en olmayacak yerlerde yapıyoruz. Canımız bireysel bir hatadan yanmasın.

Tehlikeli noktalarda faul yapmaktan kaçının. Tehlike hunisi yakınında faul istemiyor. Gereksiz faul hiç istemiyorum. Gelişirse tehlikeli olacak bir atak gördüğünüzde faul yapın.

Ara paslara karşı savunmada hatalarımız oluyor. Ön liberomuz (Berat ya da Siopis) stoperlerin arasına girip bu pasları engellemeli.  

Yetenekli oyunculara karşı savunma konusunda zaman zaman eksik kalıyoruz. Özellikle hızlı Osayi-Samuel ve oynarsa Mesut Özil’e karşı dikkat istiyorum.

* Karşı takıma çok pozisyon veriyoruz. Bu derbide canımızı yakar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER