Trabzonspor’a 200 milyon euro’luk cevher avcısı

Trabzonspor’da Hüseyin Cimşir altına yardımcı olarak gelecek Eddie Newton’ın scout özelliği ve alt yapılarda çalışmış olması ciddi anlamda seçilmesine yardımcı oldu

Trabzonspor’a 200 milyon euro’luk cevher avcısı

Scout’lığı döneminde Chelsea’nin dışarıdan aldığı oyunculardan çok Tammy Abraham, Tomori, Charly Musonda, Hudson Odoi gibi genç takım oyuncularının A takıma gelmesini sağladı.

Ayrıca sorumlusu olduğu dönemde Chelsea’nin alt yapısından, Christensen, Ake, Bertrand Traore, Zouma, Solanke, Loftus Cheek ve Abraham’ın çıkmasına yardımcı oldu.

Eddie Newton’un alt yapının başında olduğu dönemde çıkardığı oyuncuların değeri milyon euro’larla ölçülürken ciddi anlamda Chelsea kasasına büyük bir katkı yapmasıyla dikkat çekiyor.  

Tammy Abraham (Chelsea’de oynuyor 50 milyon euro)
Zouma (Chelsea’de oynuyor 35 milyon euro)
Loftus Cheek (Chelsea’de oynuyor 30 milyon euro)
Christensen (Chelsea’de oynuyor 30 milyon euro)
Nathan Ake (Bournemouth’tda oynuyor 30 milyon euro)
Solanke (Bournemouth’tda oynuyor 15 milyon euro)
Bertrand Traore (Lyon’da oynuyor 12 milyon euro)

EDDIE NEWTON’U STURRIDGE ÖNERDİ
Trabzonspor’da Başkan Ahmet Ağaoğlu, Daniel Sturridge’in önerisiyle Chelsea’de Frank Lampard’ın birinci yardımcısı Eddie Newton’ı Hüseyin Cimşir’in yardımcısı olarak göreve getirme kararı kaldı. 2011-12 sezonundan beri Chelsea’de genç takımlar sorumluluğu ve scoutlık görevlerinde de bulunan Newton sezon başından itibaren Lampard’ın birinci yardımcısı konumuna getirildi. Obi Mikel ve Sturridge beraber çalışan 38 yaşındaki İngiliz antrenör Roberto Di Matteo ve Guus Hiddink’le de beraber çalıştı. Newton’un 91-2001 arasında 10 yıllık bir futbolculuk kariyeri de bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER