Trabzonspor'da Nampalys Mendy için karar verildi

Gelecek sezon için Obi Mikel’in yerine üst düzey bir ön libero transfer etmek isteyen Trabzonspor’da gündeme Nampalys Mendy ismi geldi

Trabzonspor'da Nampalys Mendy için karar verildi

Trabzonspor'da Nampalys Mendy çalışması hızla ilerliyor. Obi Mikel’in yerine daha kalitede bir oyuncu için çalışma yapan Bordo-Mavililer bilindiği gibi Gomis’in yeğeni de olan yıldız oyuncu için harekete geçmişti. 

Serie A takımlarından Udinese’nin de istediği Bafetimbi Gomis’in yeğeni için bordo-mavililerin, Badou Ndiaye gibi satın alma opsiyonlu kiralama teklif etme kararı aldı. 

Ancak ekstra sezon tamamlanmadan ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılma kesin olması durumunda Mendy’nin iknasının daha kolay olacağı düşünülerek acele edilmemesi kararı alındığıda gelen bilgiler arasında.

Nampalys Mendy kimdir?
23 Haziran 1992 yılında Fransa'da dünyaya gelen Nampalys Mendy, futbol hayatına Monaco'da başladı. 2010 yılında Monaco'da A Takım'a yükselen başarılı oyuncu, 2013 yılında kendisini göstereceği Nice'e imza attı.

Nice formasıyla 121 maça çıkan ve vazgeçilmez arasına giren Mendy'nin yeni durağı 2016 yılında Premier Lig oldu. 5.5 milyon Euro'luk bir bonservis bedeliyle Leicester'a imza atan Mendy'nin o dönemde Chelsea'ye transfer olan Kante'nin yerini doldurması bekleniyordu.

İngiltere'de beklentilerin altında kalan ve sadece 9 maça çıkabilen Mendy, 1 sezonluk aranın ardında Fransa'ya döndü ve eski kulübü Nice'e kiralandı. Burada tekrar form tutan ve Leicestar'a hazır dönen tecrübeli oyuncu, geçtiğimiz sezon 33 maçta forma giydi. Bu sezon ise formasını kaptıran Mendy, sadece 7 maçta görev alabildi.

Ön liberoda görev alan Mendy, 1.67 boyunda. Piyasa değeri 5.5 milyon euro olan Mendy'nin İngiliz ekibiyle olan sözleşmesi sezon sonu sona erecek. Alt yaş gruplarının hemen hemen her kategorisinde Fransa Milli Takımı formasını giymiş olan 27 yaşındaki oyuncu ile İtalyan ekibi Udinese de ilgileniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER