Resmen açıklandı! Ligler başlıyor...

Yeni tip koronavirüs salgını yüzünden tüm dünyada futbolun durmasının ardından normalleşme politikalarıyla beraber futbol da hayatımıza geri dönüyor. İşte Türkiye'den Almanya'ya, Portekiz'den İspanya'ya kadar futbolun başlangıç tarihleri...

Resmen açıklandı! Ligler başlıyor...

Futbola verilen ara resmen sone eriyor. Türkiye Süper Lig'i de dahil olmak üzere bir çok ülke resmi tarihleri açıklarken, futbolun başlangıcı için gün saymaya başlandı.

Almanya'da futbol 16 Mayıs'ta başlayacak. Bundesliga majör ligler arasında en erken tarihi açıklanan ve başlayacak lig konumunda bulunuyor. Almanya'da liglerin sona ermesi için 9 hafta var. Bayern Münih en yakın rakibinin 4 puan önünde lider konumda bulunuyor.

Avusturya'da futbol 2 Haziran'da start verecek. Avusturya Bundesliga'da LASK Linz en yakın rakibine 6 puan fark atarak lider konumda bulunuyor.

Danimarka Superliga 28 Mayıs'ta başlayacak. Danimarka'da Midtjylland 62 puanla en yakın rakibine 12 puan fark atarak lider konumda bulunuyor.

Portekiz Süper Lig'i Liganos 4 Haziran'da kaldığı yerden devam edecek. Bitime 10 hafta kala Porto, ikinci Benfica'nın 1 puan önünde zirvede yer alıyor.

İsviçre Süper lig'i 8 Haziran'da start verecek. İsviçre Ligi'nde kıyasıya bir zirve yarışı var. St. Gallen, Young Boys ve Basel zirve yarışında yer alıyor.

İspanya'da futbol federasyonu 12 Haziran'ı işaret ediyor. Henüz devlet kararı onaylamasa da, 12 Haziran öne çıkan tarih olarak düşünülüyor. İspanya Ligi'nin tamamlanmasına 11 hafta var. Barcelona ve Real Madrid kıyasıya bir yarış içinde yer alıyor.

Ve gelelim Türkiye'ye,.. TFF Yönetim Kurulu, Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen liglerin şimdilik aşağıda belirtilen tarihlerde başlatılmasına karar vermiştir:

1-Süper Lig müsabakaları daha önce de ilan edildiği gibi 12 Haziran 2020

2-TFF 1. Lig müsabakaları 19 Haziran 2020

3-TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020

4-Bölgesel Amatör Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020

(Fanatik)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER