Avcı ceza alsın diye Kalkavan rapor değiştirdi

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'nın 36. maddeden PFDK'ya sevk edilmesinin şoku yaşanıyor

Avcı ceza alsın diye Kalkavan rapor değiştirdi

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle oyundan atıldı. Ardından PFDK tarafından 36’ncı madde gereği Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Bu ise kafaları karıştırdı. Çünkü gelen bilgilere göre Mete Kalkavan’ın maçtan sonra hazırladığı hakem raporunda Avcı’nın herhangi bir küfrüne ya da kötü davranışına atıfta bulunulmuyordu.

Ancak çok rahatsız edici bir iddia ortaya atıldı. Kalkavan’ın Sivasspor-Trabzonspor maçı için hazırladığı raporu değiştirdiği gündeme geldi… ilk raporunda Avcı’nın küfür ettiğine ya da rahatsız edici bir harekette bulunduğuna dair bir uyarısı bulunmayan Kalkavan’ın TFF’den gelen uyarılar sonrasında değişikliğe gittiği iddia edildi.

36’ıncı madde şu şekilde… 

Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren eylemlerde bulunan veya basın ve yayın organları ya da sosyal medya aracılığıyla sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden veya taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette veya müsabaka görevlilerini etki altına almaya yönelik, dürüstlüklerini veya tarafsızlıklarını sorgulayan veya itibarsızlaştırmaya çalışan sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklama ya da beyanlarda bulunan…

(Fotospor)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER