Barcelona Trabzonlu genç yıldızın peşinde!

Avusturya doğumlu aslen Trabzonlu olan Yusuf Demir için İspanya'nın dev ekibi Barcelona devreye girdi

Barcelona Trabzonlu genç yıldızın peşinde!

Avusturya doğumlu Yusuf Demir, bu yıl Rapid Wien’deki performansından ötürü Avrupa kulüplerinin transfer listelerinde kendine yer buldu.

Özellikle, Manchester United ve Barcelona; Demir’i kadrolarına katabilmek için kıyasıya rekabete girişmiş durumda. Rapid Wien patronu ise, Yusuf’un bonservis bedelini duyurdu.

Rapid Wien’in 17'lik orta sahası Yusuf Demir, bu sezon gol yollarındaki başarısı ile Avrupa kulüplerini peşine taktı. Oyun içinde kopmayışı, pas yeteneği ve bitirici şutlarıyla adından söz ettiren Yusuf için şimdiden büyük kulüpler sıraya girdi. Rapid Wien Kulüp Başkanı Martin Bruckner ise, genç oyuncunun bonservis bedelini belirledi. Bruckner, Yusuf’un 10 milyon Euro’dan aşağı transfer edilemeyeceğini açıkladı.

Rapid Wien’in orta sahadaki sigortası oldu

Bu yıl, Avusturya ekibiyle 23 maça çıkan Demir; teknik direktör Dietmar Kuhbauer’in en güvendiği futbolculardan biri konumunda. Yusuf, forma şansı bulduğu süreçte 6 gol, 2 asist başarısı göstererek Avrupa kulüplerini cezbetti. 17’lik orta saha oyuncusunu takip eden kulüpler arasında Borussia Dortmund, Bayern Münih, Manchester City, Manchester United ve Barcelona var. İspanyol ESPN Gazetesi’nde çıkan habere göre, Barcelona; Yusuf Demir için ilk temasta bulunan ekiplerden biri.

Lionel Messi’ye hayranlık duyuyor

Barcelona tarafı, Yusuf Demir’in Lionel Messi’yi kendisine idol aldığından haberdar. Bu nedenle, kulüp başkanı Joan Laporta, Yusuf için 5-15 milyon Euro’dan yukarı çıkmak istemiyor. Son dönemde Pedri ve Ronald gibi genç futbolcuların forma şansı bulduğu kulüpte, Yusuf’un da uyum göstereceği düşünülüyor. Katalan temsilcisi, Türk asıllı Avusturyalı oyuncunun tekniğini ve oyun stilini Lionel Messi ile bağdaştırıyor. Laporta’nın en büyük hedefi, Messi’nin Yusuf’a mentorluk yapması.

(Ajansspor)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER