Espanyol düşünce Wu Lei yeniden gündemde

Beşiktaş'ta daha önce transferi gündeme gelen Wu Lei, takımı Espanyol'un küme düşmesiyle yeniden siyah beyazlıların hedefi haline geldi

Espanyol düşünce Wu Lei yeniden gündemde

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin önüne getirilen raporda Espanyol’da forma giyen Wu Lei’nin transfer edilmesi tavsiye edilmişti.

Çinli sol kanat oyunusunun yeteneklerinden çok kulübe sağlayacağı imkanlarından bahsedilen raporda çok dikkat çekici noktalar vardı.

O dönemde de Wu, Çebi’nin ilgisini çekmiş ancak La Liga’dan bir oyuncu çıkarmanın imkansız olduğu düşünülerek bir operasyon yapılmaması kararı alınmıştı.

Ancak Espanyol’un küme düşmesi, Wu’nun da alt ligde oynamak istememesi Çinli oyuncu için bir operasyonu gündeme getirdi.

Wu kendisiyle beraber Beşiktaş’a Çin’den en az 3-4 sponsor firma getirebileceği daha önce hazırlanan raporda sunulmuştu.

* Wu’nun imzasından sonra Espanyol’a Çin’de Irongest Probiyotik firması, Suanfarma İlaç Grubu, teknoloji şirketi iFlyTek ve China Mobile sponsorluk oldu.

* Wu sayesinde, Espanyol’un Çin’de 10 milyona yakın taraftarı var. Resmi forma satışı 250 bin. Ancak fake forma satışı 2 milyon civarında. Bu yüzden Espanol, Çin pazarı için daha düşük bütçeli ikinci kaliteli forma üretti. Satışı 400 bine çıkardı.

* 28 Ocak 2019’da Çin'de La Liga'nın resmi yayıncısı PPTV, Wu'nun Espanyol için ilk golünü attığı Valladolid maçını 25 milyon kişinin izlediğini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER