Trabzonspor'u yıkmak için 3 gol şart!

Aldığı seri galibiyetlerle zirveye yürüyen Trabzonspor'un elde ettiği gol ortalaması da dikkat çekti

Trabzonspor'u yıkmak için 3 gol şart!

Trabzonspor sahasında fırtına gibi esmeye başladı… Süper Lig'de evinde oynadığı son 8 maçta sadece bir kez yenilen Trabzonspor 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Bu karşılaşmalarda ortalama 2,3 gol ortalaması yakaladı. İç sahada 18 gol atan bordo-mavililer 7 gol yedi.

Konyaspor maçı 23 bin 633 seyirciye oynanırken, bordo-mavililerin iç saha ortalaması ise 29 bin 193 seyirci olarak hesaplandı. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında 3 gol bulan Trabzonspor’un, ligde attığı son 6 golde ikinci yarılarda geldi. Konyaspor maçının ilk 45 dakikasında 298 isabetli pas yapan ve %71.2'lik topa sahip olma oranı yakalayan Trabzonspor, maçı da 570 isabetli pasla tamamladı. Trabzonspor’un ilk yarıdaki yüksek pas isabet yüzdesi ilk yarılar itibarıyla Süper Lig'deki en yüksek rakamdı.

Karaman'ın Kocaman'a üstünlüğü dikkat çekiyor
Trabzonspor, Ocak 1993’te 4-1 kazandığı maçtan bu yana Süper Lig'de Konyaspor karşısındaki en farklı galibiyetini Cumartesi günü 3-0’la aldı. Ünal Karaman, 1993'teki o karşılaşmada bordo-mavili formayı giyiyordu.

Karaman’ın Kocaman’a karşı bir üstünlüğü var. Teknik direktörlük kariyerinde Aykut Kocaman’la takımının başında ilk kez karşılaştığı 4 Süper Lig maçından 3’ünü kazanma başarısı gösterdi. Maçtan sonra da, “Konyalım Yürü” türküsünün çalınması dikkat çekti.

Hüseyin Türkmen Jahovic'i engellediğim an kırılma anıydı
Trabzonspor'un genç yıldızı Hüseyin Türkmen Konyaspor karşılaşması sonrası Haber61 TV’ye, "Beşiktaş maçına 3’te 3 ile çıkacağız. Maçın kırılma anı Jahovic’e müdahale ettiğim ve kaçırdığı gol pozisyonuydu. Taraftar biraz azdı. 3’te 3 yaptık daha fazla olsun istiyoruz. Bugünlere bir anda gelmedim bu bir süreçti bu süreci iyi değerlendirdim diye düşünüyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER