Sparta Prag maçının yayıncısı neden son dakika belli oldu?

Trabzonspor'un Sparta Prag ile oynayacağı mücadelenin yayıncı kuruluşu merak ediliyor. Bugün yapılan açıklamayla TRT Spor maçı canlı verecek. Peki neden son dakikaya kadar belli olmadı?

Sparta Prag maçının yayıncısı neden son dakika belli oldu?

Trabzonspor'un Sparta Prag ile oynayacağı mücadelenin yayıncı kuruluşu sonunda belli oldu. Trabzon'da oynananacak maç için beINSport ile anlaşmaya varıldı. Sparta’da Prag’daki maç için yerel yayıncı ile  el sıkıştı. Çek kanalı Prag’da oynanacak maç için beINSport’tan 200 bin Dolar isteyince kriz çıktı. Maçın Türkiye'de yayınına yanaşmadı.

Taraftar devreye girdi
200 bin doları duyan beINSport maçı canlı vermek istemeyince belirsizlik başladı. Sadece Trabzonsporlu taraftarlar değil, tüm Türkiye'de tepki başladı. Devletin televizyonunu göreve davet ettiler.

Dün taraftarlar sosyal medyadan büyük bir kampanya yaptı ve TRT'nin karşılaşmayı canlı yayınlamasını istedi. Bu isteğe kayıtsız kalamayan TRT, maçı canlı vermeye karar verdi. Bugün yapılan açıklamayla mücadelenin TRT Spor'dan yayınlanacağı açıklandı.

Trabzonspor formada herkese fark attı
Öte yandan Trabzonspor’un çok konuşulan gri formaları rakiplere fark attı. Keşan motifli forma için hazırlanan reklam filmi yüzde 89 oranında konuşuldu. Fenerbahçe’nin yeni formaları yüzde 6, Beşiktaş’ın ise yüzde 5 gündem oldu. Potansiyel izlenme oranında ise Trabzonspor 851 milyona ulaşırken,  yakın rakibi Beşiktaş ise 37 milyonda kaldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER