Pandemi krizi yüzünden IC’de savunamadık

UEFA’nın Yargı Komisyonu’nun aldığı karar çerçevesinde 2 yılda 1 yıl olmak üzere Avrupa Kupaları’ndan men cezası alan Trabzonspor ilk savunmasını hazırladı

Pandemi krizi yüzünden IC’de savunamadık

UEFA’ya bağlı CFCB organının alt birimi olan Yargı Komisyonuna cezanın bir kez daha gözden geçirilmesi için 4 maddelik bir uyarı yazısı gönderildi. Bu açıklamalar CAS davasının da ana maddeleri olacak. 

* 19 Mayıs’ta çıkması gereken Mali Tablo’nun 29 Mayıs’ta çıkmasının tek nedeni pandemi krizidir. Çalışmalarımız bu yüzden aksamıştır.

* Konu Yargı Komisyonu’na (AC) gelmeden önce Soruşturma Komisyonu’ndayken (IC) pandemi krizi nedeniyle yüzyüze bir görüşme yapıp kendimizi ifade etme fırsatı bulamadık.

* UEFA’ya gönderilen Mali Belgeler sadece Trabzonspor’un profesyonellerinin değil ayrıca uluslarası bir denetmenlik firması ve TFF’nin profesyonelleri tarafından incelenmiş ve onaylanmıştır. Bize aksi yönde hiçbir uyarı yapılmamıştır.

* Trabzonspor kulübü, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına tabii bir dernek ve aynı zamanda anonim şirkettir. AB içinde bile pek çok ülkenin yasaları farklılık gösterirken, UEFA’nın hukuk departmanı ve profesyonellerimizin farklı yorumladığı vergi ve sigorta sistemi nedeniyle kulübümüzün ceza alması orantısızlıktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER