Kamu Başdenetçisi Malkoç'tan flaş 2010-11 yorumu!

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, katıldığı canlı yayında soruları cevapladı

Kamu Başdenetçisi Malkoç'tan flaş 2010-11 yorumu!

MARAT10 SPOR SERVİSİ
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç katıldığı bir canlı yayın programında kendisine yöneltilen, "2010-11 de Trabzonspor'un hakkı yendi ve bu konuda Kamu Denetçiliği Kurumu çok şikayette bulunduk ama gereği yapılmıyor" sorusuna cevap verdi.

Konunun uluslararası mahkemeye intikal ettiğini söyleyen Malkoç, "Konu uluslararası mahkemeye intikal etti. Bu nedenle biz o konuya bakamıyoruz. Türkiye Futbol Fedarasyonu ve özellikle Tahkim Kurulu anayasal koruma altına alındı. Türkiye'de spor camiası bunu başardı. Anayasa'ya hüküm koydurdu. Tahkim Kurulu kararlarına karşı hiçbir mahkemeye başvurulamaz. 

BİZ BAKAMIYORUZ
1 yıl önce federasyonun almış olduğu bir karardan dolayı Trabzonlu bir hemşehrimiz bize müracat etti. Biz de konuyla alakalı federasyondan belge istedik. Dediler ki siz bizi inceleyemezsiniz, anayasanın 59. maddesi var. Tahkim Kurulu kararlarına karşı hiç bir yargı merciğine gidilemez. Bizde konuyla alakalı federasyonla ilgili karar verdik, inceliyoruz. Ama Trabzonspor'un konusu Uluslararası Tahkim Kurulu'na gittiği için biz bakamıyoruz."
ifadelerini kullandı.

SADECE İDARİ KONULAR
Spor camiasıyla alakalı gelen bazı şikayetleri örnek veren Malkoç, "Tüm takımlar için söylüyorum. Penaltı verilmedi. Gol iptal edildi gibi şikayetler geliyor. Bu konularda bizim konumuz değil. Biz sadece idari konulara bakıyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER