Başarının 3 maddelik basit sırrı!

Trabzonspor inandı..

Başarının 3 maddelik basit sırrı!

Trabzonspor iyi futbol oynuyor. Garantili futbolu tercih ediyor. Önce gol yememek. Sonra da “nasıl olsa atarız” şeklinde bir oyunu benimsedi. Başarının sırrı ise Abdullah Avcı’da gizli.

Milli takıma kadar yükselmesine rağmen kariyerinde hiç şampiyonluk yaşamayan Avcı önce kendisini inandırdı. Sistemine, oyuncu seçimlerine, oyun kurgusuna… önce kendisine inanç Avcı’nın işlerini ve herkesi inandırmasını sağladı.

* Abdullah Avcı takımı inandırdı.

Oyun sistemini uzun uzun anlattı. Üzerinde çalıştırdı. Bıkmadan usanmadan aynı tekrarları yaptırdı. Başarının bu şekilde geleceğine tüm oyuncuları inandırdı.

* Abdullah Avcı yönetimi inandırdı

Trabzonspor’un iyi bir kadrosu olduğunu ancak şampiyonluğun, bunu bilen oyuncularla geleceğini anlattı. Bu yüzden transferde yaşlı ama tecrübeli oyuncuları seçti. Hamsik’e, Grevinho’ya, Bruno Peres’e bu yüzden o rakamları verdirdi.

* Abdullah Avcı taraftarı inandırdı.

Eskiden 3-0’ken 4’üncüyü atmak için takımı zorla öne iten taraftar, artık “oyunu kazanalım” şeklinde maç izliyor. Ya da maç 0-0 giderken futbolcuları “hadi bastırın” diyerek psikolojik olarak sıkıntıya sokmuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER