210 milyon TL'lik ödeme için gidecekler! Yusuf ve Abdülkadir...

Haziran ayı sonuna kadar 210 milyon TL ödeme yapması gereken Trabzonspor, Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'nın transferlerinden bu rakamı karşılamayı planlıyor

210 milyon TL'lik ödeme için gidecekler! Yusuf ve Abdülkadir...

Trabzonspor'da Başkan Ahmet Ağaoğlu teknik direktör Ünal Karaman’la bir görüşme yaptı… “Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ü satmak zorunda kalırsak, düşüncen ne olur?” diye sordu. Karaman’dan transfer cevabı bekleyen Başkan’ın aldığı cevap ise; “Murat Cem var. Ebrar’ın sakatlığı hızla iyileşiyor. Yusuf’un yerini doldurmaları için çalışırız. Abdülkadir’in yerine Berkay Sefa var. Burak Temir var. Furkan var. Elimizden geleni yaparız” cevabını verdi.

Karaman’ın diğer teknik adamlar gibi “giderlerse şunun transferini isterim” şeklinde bir çıkış yapmaması Ağaoğlu’nun yüzünü güldürdü. 

201 MİLYON TL’Yİ ÖDEMEK İÇİN YUSUF VE ABDÜLKADİR GİDECEK
Gelen bilgiler ise; UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmek için Haziran ayı sonuna kadar 210 milyon TL ödeme yapması gereken yönetimin, bu borcu Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ü satarak kapatmak istediği yönünde. Çünkü gelen bilgilere göre; kulübün bankalardan kredi alma yolu tamamen kapandı. Çünkü şu anki borçların kapatılması için bile 12 senelik bir süre gerekiyor. Bu da iki oyuncu için toplamda 30 milyon Euro’yu bulan bir teklif gelmesi durumunda satışın zorunlu olması anlamına geliyor.

TRABZONSPOR’UN GENÇLERİ DOLAR’LA YARIŞIYOR
2018-19 sezonu başlarken Abdülkadir’in transfermarkt değeri sadece 700 bin euro, Yusuf Yazıcı’nın ise 2.5 milyon euro’ydu. Geçen süreçte Abdülkadir’in değeri 10 milyon, Yusuf’un değeri ise 11 milyon euro’ya fırladı. Abdülkadir’in değeri yüzde 1328.6 kat artarken, Yusuf’un değeri ise yüzde 340 kat arttı. Ayrıca sezona 300 bin euro’luk değerle başlayan ve şu anki değeri 1.25 milyon euro olarak görünen Hüseyin’in değeri de yüzde 2400 kat arttı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER