Yok böyle rekabet! Süper Lig zirvede

Süper Lig'de 21.hafta geride kalırken lider Demir Grup Sivasspor ile 7.sırada bulanan Beşiktaş arasında sadece 6 puanlık fark var. Bırakın şampiyonluk şansını Avrupa Kupalarına katılacak takımların bile rakiplerinden ayrışmadığı Süper Lig'in bir benzeri yok! Bundesliga, La Liga, Premier Lig, Ligue 1 ya da Serie A'da böyle bir yarış yok

Yok böyle rekabet! Süper Lig zirvede

Süper Lig'de 21.hafta geride kalırken lider Sivasspor ile 7.sırada bulanan Beşiktaş arasında sadece 6 puanlık fark var. Müthiş bir yarış olduğu Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesinin yanında Avrupa Kupalarına katılacak takımların bile rakiplerinden ayrışmadığı gözleniyor. Bundesliga, La Liga, Premier Lig, Ligue 1, Serie A hatta diğer önemli liglerde böyle bir rekabet yok.

Premier Lig'de zirve heyecanı bitti
Premier Lig'de Liverpool en yakın rakibine 22 puan fark yaptı ve adeta kendisini ile yarışıyor. İkinci sırada bulunan Manchester City ile üçüncü Leicester City'nin dördüncü ile arasında 8-10 puanlık fark var. Serie A'da üç takım Inter, Juventus ve Lazio rakiplerinden koparken La Liga'da ezeli rakipler Real Madrid ve Barcelona koptu. Ligue 1'de yine PSG ciddi bir fark yaparken Bundesliga, Süper Lig'e en yakın lig oldu. Almanya'da lider ile 7.sıra arasında 10 puanlık fark bulunuyor.

Süper Lig / 1 - 7. sıra arası puan farkı: 6

Bundesliga / 1 - 7. sıra arası puan farkı: 10

La Liga / 1 - 7. sıra arası puan farkı: 15

Serie A / 1 - 7. sıra arası puan farkı: 21

Ligue 1 / 1 - 7. sıra arası puan farkı: 26

Premier Lig / 1 - 7. sıra arası puan farkı: 37

Süper Lig'e en yakın Championship
Süper Lig'de lider ile 7.sıra arasındaki farka en yakını İngiltere Championship oldu. İlk 7 takım arasında sadece 9 puanlık fark olurken Polonya Ekstraklasa ve Bundesliga'da 10'ar puan, TFF 1.Lig'de aynı aralıkta 13 puanlık fark var.

(Fanatik)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER