La Gazzetta Dello Sport, Vidal teklifini açıkladı! Yıllık 5 milyon Euro

Galatasaray’ın 35 yaşındaki Vidal’e yılda 5 milyon euro’dan iki yılda 10 milyon euro ödeme durumu olabilir mi? Pek çok soru işareti barındırsa da İtalyanlar bu konuda iddialı

La Gazzetta Dello Sport, Vidal teklifini açıkladı! Yıllık 5 milyon Euro

La Gazzetta Dello Sport’un “Galatasaray, Inter'le müttefik oldu. Vidal için çalışıyor” başlığı ile verdiği haberin alt başlığında; “Alexis Sanchez'e yapılan saldırıda başarısız olan İstanbul kulübü, orta saha oyuncusunu zengin bir teklifle ikna etmeye çalışıyor. Bu arada, Flamengo ve Boca yarışı kayıp etti. Inter takımda yer açmak için acele ediyor” ifadeleri yer aldı.

Vidal güneşli Kolombiya sahillerinden papatyaların arasından geçerken Inter sabırsızlıkla kulübü takımdan ayrılmasını bekliyor. Inter ücret skalasını hafifletmek için Şilili oyuncuyu paketlemeye çalışıyor.

Galatasaray, Vidal’in maiyetiyle temasa geçti. Inter'de şu anda bu görüşmelerin sonucunu bekliyor. Felaket bir sezonun ardından taraftarların moralini yükseltecek şanlı bir isim peşinde koşan Türkler, Vidal'ın yaklaşık bir aydır müzakere ettiği Flamengo’dan daha önde.

Şilili tatilini önemsiyor. Acelesi yok gibi görünüyor. Birden fazla masada pazarlık etmeye devam ediyor. Düne kadar iki sezon boyunca yılda yaklaşık 3,5 milyon dolarlık maaş bazında Flamengo ile Boca Juniors arasında bölünmüş görünüyordu. Şili kaynaklarına göre Galatasaray'ın son birkaç saate olaya dahil olması, kartları değiştirebilir. Vidal'ı bir karar vermeye zorlayabilir. Aslında Türklerin teklifi, bugün Inter'de aldığı rakama çok yakın bir rakam olan 5 milyon euro’ya yakın iki yıllık bir teklif.

Tek bir sorun var. Galatasaray'ın Avrupa kupalarında yer almaması. Dolayısıyla Şililiye  beklentilerine uygun bir sahne sunamaması. Küçük bir sorun değil. Vidal bu yüzden Flamengo’nun Libertadores kupası gibi prestijli hedefler için savaşma ihtimalini tercih edebili. Boca Başkanı Juan Roman Riquelme ise "ilgilenmediklerini ve herhangi bir teklifte bulunmadıklarını" diyerek transferden vazgeçmiş görünüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER