Galatasaray'dan Selçuk İnan kararı!

Galatasaray ile sözleşmesi sona erecek olan kaptan Selçuk İnan ile ya geçmiş 8 yılın hatırına sözleşme yenileyecek ya da tecrübeli oyuncu boşa düşecek

Galatasaray'dan Selçuk İnan kararı!

Galatasaray’da 8. senesini geçiren kaptan Selçuk İnan’ın geleceği, teknik direktör Fatih Terim’in kararıyla netlik kazanacak. 

Geçen yılların hatırı ve Selçuk’un hâlâ takım üzerindeki ağırlığı, emektar oyuncunun geleceği için önemli etken olacak. Sarı-kırmızılı forma altında 310 kez sahada kalan, 4 lig, 3 Türkiye Kupası, 4 kez de Süper Kupa sevinci yaşayan tecrübeli futbolcu, son dönemde performans olarak sorgulanırken, yeni bir kontrat konusu şimdilik belirsizliğini koruyor.

2011’deki ilk sezonunda Galatasaray formasını 40 kez giyen Selçuk İnan, 13 gol, 15 asistlik inanılmaz bir performans sergilemişti.

Daha sonraki yıllarda da formunun zirvesinde görünen Selçuk, her sezon 40 maçtan fazla ortalamayla oynarken, ilk kez 2016-2017 sezonunda bu sayının altına düştü ve 36 maçta 6 gol attı, 3 asist yaptı.

İki yıldır düşüşte
Sarı-kırmızılıların kaptanı, son iki yıl ise ilk 6 yılını aratan bir görüntü çizdi. Bu da eleştirileri beraberinde getirdi. Selçuk İnan geçen sezon 33 maç oynarken, 1 gol 4 asistlik gibi eski günlerini mumla aratan bir skor performansı sergiledi. Sözleşmesinin son yılında ise şu ana kadar bütün kulvarlarda 27 kez şans buldu, 2 gol atıp, 2 de asiste imzasını koydu.

Her şeye rağmen Fatih Terim’in saha içerisindeki yardımcısı konusunda bulunan Selçuk’un geleceği yine tecrübeli teknik adamın elinde.

Galatasaray Yönetimi, Terim’in tavsiyesine göre tecrübeli futbolcuyla masaya oturacak. Kısacası Selçuk İnan ya vefanın karşılığı olarak bir sezon daha Cim-Bom’da kalacak ya da boşa düşerek kendine kulüp arayacak.

(Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER