Fenerbahçe'nin Trabzonspor isyanı!

Bu sezon defalarca karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile TFF yönetimi bu kez de İstanbul’da oynanacak Türkiye Kupası rövanş maçının 16 Haziran’da oynanması için alınan karar tepki gösterdi

Fenerbahçe'nin Trabzonspor isyanı!

Fenerbahçe yönetimi bu maçın daha önce olduğu gibi 30’uncu haftadan sonra oynanacak Göztepe maçından sonra oynanmasını istiyor. 

Fenerbahçe bu karşılaşmanın daha önce planlandığı ligler 12 Haziran’da başlarsa 8 Temmuz’da oynanmasını doğru buluyordu. Ancak Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı Kayserispor’la oynanacak ilk maçın hemen arkasından oynanacak.

Bunun üç nedeni vardı!
* Birinci neden o maça kadar 4 hafta geçecek, oyuncular yaklaşık 1 aylık maç pratiği ile Türkiye Kupası rövanş maçına daha hazır olarak sahaya çıkacaklardı.

* İkinci neden ise TFF Başkanı Nihat Özdemir’in daha önce yaptığı açıklamada Temmuz ayı itibariyle maçların seyircisi oynanmaya başlayabileceği açıklaması.

Başkan Ali Koç, Divan Kurulu toplantısında maçla ilgili; “ligler oynanacaksa aynı takvime göre oynanmalı ve Türkiye Kupası da aynı takvime göre oynanmalı” demişti.

* Daha önce açıklanan tarihte Trabzonspor, Fenerbahçe ile Türkiye Kupası rövanşına İstanbul’da oynayacağı Galatasaray derbisinden hemen sonra çıkacaktı. Şimdi ise Galatasaray derbisini neredeyse 20 gün sonra oynayacak.

(Fotospor)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER