Şoke eden haber! Fransa yabancı oyuncuları bırakmıyor...

Korona virüs salgını sürecinde önümüzdeki hafta gerçekleşecek milli arada futbolcuların milli takımlara gitmesiyle ilgili kriz derinleşiyor

Şoke eden haber! Fransa yabancı oyuncuları bırakmıyor...

Fransa liginde top koşturan yabancı futbolcularla ilgili bir kısıtlama kararı alındı; Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik gibi isimlerin durumlarının ne olacağı merak konusu oldu.

AVRUPA DIŞINA FUTBOLCU GÖNDERMEYECEKLER 

Fransa Ligue 1 ve Ligue 2 kulüpleri kadrolarındaki yabancı futbolcularını, eğer takımlar Avrupa Birliği dışında oynuyorlarsa milli takımlara göndermeyecek. Fransa Profesyonel Ligi’nden (LFP) yapılan açıklamada karara gerekçe olarak sıkı Covid-19 karantina kuralları gösterildi.

MİLLİ ARADA 3 MAÇ VAR 

Ülke liglerinde bu hafta sonu oynanacak maçlardan sonra başlayacak olan milli arada bir çok takım üç maç yapacak. Ardından takımlarına dönecek oyuncular için kulüpleri, ülke federasyonları ve milli takımlarla sıkı bir görüşme trafiği içerisinde yer alıyor.

LFP'DEN AÇIKLAMA 

LFP’den yapılan açıklamada “Kulüpler, mart ayındaki milli arada Avrupa Birliği sınırları dışındaki maçlar için çağrılan yabancı futbolcularını milli takımların hizmetine sunmayacak” ifadeleri kullanıldı.

BURAK, YUSUF VE ZEKİ GELEMEYEBİLİR 

Bu gelişmenin ardından gözler Lille takımının kadrosunda bulunan Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’e çevrildi. Türkiye Milli Takımı aday kadrosuna çağrılma ihtimalleri bulunan bu futbolcuların durumunun ne olacağı merak konusu oldu.

MAÇLAR İSTANBUL'DA 

Türkiye’nin 2022 Dünya Kupası elemelerindeki ilk maçı olan Hollanda karşılaşması 24 Mart’ta İstanbul’da oynanacak. Yine 30 Mart’taki Letonya mücadelesine de, Avrupa Birliği sınırları dışında yer alan İstanbul ev sahipliği yapacak.

FIFA DUYURMUŞTU 

FIFA geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, kulüplerin bulunduğu ülke veya maçın oynandığı ülkede ulaşımın ardından zorunlu 5 günlük karantina veya izolasyon süreci olması durumunda, kulüplerin oyuncularını bırakmayabileceklerini duyurmuştu.

YİNE GÖNDERMEME HAKKI 

Ancak yerel otoritelerin genel kurallar dışında konuya özel muafiyetler sağlamaları durumunda oyuncu gidişlerinin gerçekleşebileceği, bu imtiyazların garanti edilmemesi durumunda kulüplere yine oyuncularını göndermeme hakkı tanındığı belirtildi.

ÇEKLER'DEN FARKLI ÖNLEM 

Çek Milli Takımı bu konuyla ilgili kendi önlemini farklı bir şekilde aldı. Çeklerin açıklanan aday kadrosunda Bundesliga’dan gelen 4 futbolcu bulunuyor. Bu dört futbolcu sadece ilk maç olan Estonya maçına çıkacak, ardından sıradaki Belçika ve Galler maçları öncesi kafileden ayrılarak Almanya’ya geri dönecek.

ALMANYA'DA 10 GÜN KARANTİNA 

Bunun sebebi Almanya’daki karantina uygulamasına takılarak, kulüplerinin sıradaki ilk maçlarının uzağında kalma ihtimalini bertaraf etmek. Almanya’da halihazırda 10 günlük karantina uygulaması bulunuyor.

(Skorer)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER