Belarus'ta futbol sürerken koronavirüsten ilk ölüm!

UEFA'ya üye ülkeler içerisinde futbol ligi devam eden tek ülke olan Belarus'ta korkulan oldu ve korona yüzünden ilk ölüm gerçekleşti

Belarus'ta futbol sürerken koronavirüsten ilk ölüm!

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, korona pozitif teşhisi konulan bir hastanın bugün hayatını kaybettiğini açıkladı. Covid19 teşhisi konulan 152 hastası olan ülkede bu sebeple yaşanan ilk can kaybı olarak kayıtlara geçti.

Futbol liglerinde sezon iki hafta önce başlayan ülkede, yaşanan gelişmenin ardından nasıl bir yol izleneceği soru işareti uyandırdı. Halk sağlığını riske attığı eleştirilerine maruz kalan seyircili bir şekilde maçların oynatılması kararının gözden geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu oldu.

Coronaya karşı votka ve sauna ile mücadele ettikleri açıklamasıyla dikkat çeken devlet başkanı Lukashenko'nun, sosyal mesafeyi önemsemeyen yine seyircili bir şekilde oynanan bir buz hokeyi karşılaşmasına iştirak etmesi de şaşkınlıkla karşılandı.

Sahaya çıkan ve oyuncu olarak maça iştirak eden Lukashenko, virüsün soğutmayla yok edildiğine yönelik bilimsel bir kanıt bulunmamasına karşın konuyla ilgili olarak "Burası buz ve sağlık için en iyisi. Bu buz en iyi anti viral tedavidir" ifadelerini kullandı.

Belarus 1. liginin ikinci haftasındaki Rukh-Energetik BGU ve Minsk-Dinamo Minsk mücadeleleri geçtiğimiz günlerde ilginç görüntülere sahne olmuştu.

Kendilerine termal kameralar tutulan taraftarların bu şekilde vücut ısıları ölçülürken, Covid19 virüsü taşıyıp taşımadıkları anlaşılarak, hastalığı taşıyanların stada alınmamasına gayret edildi.

Pek çok taraftarın ve görevlinin de maske taktıkları görülürken, tribündeki taraftarların virüsün bulaşmasını önleyici tedbirlerden olan sosyal mesafeye uygun hareket etmemeleri, futbolcuların da tribünden kendilerine uzatılan elleri geri çevirmeyip temastan çekinmeyen hareketleri dikkat çekmişti.

Öte yandan ülkedeki durum tüm Avrupa'da yakından takip edilmeye devam ediyor. Marca gazetesi dün kapağını bu gelişmelere ayırırken, İspanyol gazetesi gibi farklı ülkelerden bir çok yayın organı da yaşananları manşetine taşıdı.

(Skorer)


 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER