Yeni gözde.. Mustafa Eskihallaç için operasyon başladı!

Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'un 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Mustafa Eskihallaç için transfer girişimi başlatıyor

Yeni gözde.. Mustafa Eskihallaç için operasyon başladı!

Küme düşmesi hemen hemen kesinleşen Malatyaspor’un dikkat çeken oyuncusu Mustafa Eskihallaç için Beşiktaş aportta… takımının küme düşmesinden sonra Mustafa’nın alacaklarını bırakarak bonservisini bedelsiz alabileceğini kulübe iletti. Malatyaspor’un küme düşmesi durumunda TFF oyuncular için bu hakkı sağlıyor. Ancak Beşiktaş buna rağmen Malatyaspor’a küçük bir ödeme yapacak. Ya da takasta oyuncu verecek. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin amacı herhangi bir takımla arayı bozmamak.

Mustafa Eskihellaç kimdir, mevkisi ne? Mustafa Eskihellaç kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Mustafa Eskihellaç, 5 Mayıs 1997 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Futbola 10 yaşında Çağlayanspor'da başlayan Mustafa, 2009 yılında Düzyurtspor (1461 Trabzon FK) altyapısına katıldı. Burada profesyonel olan genç oyuncu, 2015/16'da şans bulmaya başladı, TFF 3. Lig'de 15, Türkiye Kupası'nda 1 maça çıktı.

2016/17'de 29 maçta 8 gol, 2017/2018'in ilk yarısında 19 maça çıkan ve 8 gol atan kanat oyuncusu, Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un dikkatini çekti. 3. Lig'den Süper Lig'e sıçrayan yetenekli oyuncu, Ocak 2018'de Malatya'ya imza attı.

Sarı Kırmızılı ekipteki ilk döneminde forma şansı bulmakta zorlanan genç isim, 2 maçta sadece 25 dakika süre alabildi. 18/19'un ilk devresini Malatya'da geçiren Eskihellaç, tecrübe kazanması için devre arasında Elazığspor'a kiralandı ve 13 maçta 4 gol, 3 asistle skor katkısı verdi. 2019/20'de bir başka 1. Lig ekibi Boluspor'a kiralanan Mustafa, maç eksiğini kapattı.

29 resmi maçta 2 gol atma başarısı gösteren genç oyuncu, sezonun tamamlanmasıyla Malatyaspor'a döndü. Hamza Hamzaoğlu döneminde bulduğu forma şansını iyi değerlendiren, İrfan Buz'un bankolarından olan Mustafa, 2020/21'i 29 resmi maçta 2 gol, 6 asistle oynadı.

Takımın değişilmez isimlerinden olan 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon takım istikrarsız bir görüntü çizse de sergilediği performansla dikkat çeken isimlerin başında geldi. 21 maçta 3 gol, 3 asistle oynayan yetenekli oyuncunun güncel piyasa değeri 1.3 milyon Euro.

Asıl mevkisi sağ kanat olan Mustafa, sağ bekte de forma giyebiliyor. Tekniği ve topla olan başarısı ile ön plana çıkan 1.75 boyundaki oyuncunun Sarı Kırmızılı ekiple Haziran 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER