Serdar Aziz'e 6 ayda ödenecek para Mirin'e 3.5 yılda verilecek

Beşiktaş'ta Nicolas Mirin transferinin rakamları ortaya çıkarken, oyuncunun istatistikleri oyun stili hakkında bilgi verdi

Serdar Aziz'e 6 ayda ödenecek para Mirin'e 3.5 yılda verilecek

Oğuzhan, Lens, Necip’ten sonra Isimat-Mirin, Beşiktaş’ın Kees Vos’un menajerliğini yaptığı kadroda 4’üncü oyuncu olacak. Fikret Orman’la beraber Vos, Beşiktaş için en önemli menajer haline geldi. Marcelo ve Tolgay’ı Beşiktaş’a getirdi. van Persie için görüştü ama sonrasında Hollandalı, Fenerbahçe’ye gitti. Afellay, Vermaelen ve Daniel Barlaser’i getirmeye çalıştı.

Oğuzgan, Lens, Tolgay ve Marcelo transferlerinden 3 milyon Euro’nun üzerinde menajerlik ücreti kazanan Vos, Marcelo’nun satışının yanı sıra Oğuzgan ve Necip’in sözleşmelerini uzatmaları sürecinde de 2 milyon Euro civarında ekstra bir menajerlik ücretini cebine indirdi.

Isimat-Mirin, yeni Marcelo olur mu?
Beşiktaşlı taraftarlar Isimat-Mirin'den yeni bir Marcelo performansı bekliyor ama istatistikler bu konuda aynı beklentiyi vermiyor.

Bu sezon PSV formasını 2 maçta toplam 19 dakka giydiği için Isimat-Mirin için bir istatistik yok… geçen sezon ise Cocu, Fransız stoperi 32 maçta 2877 dakika oynattı. Yüzde 86.8 isabetli pas ve 2.5 hava topu mücadelesiyle oynadı. 5.3 uzaklaştırma yapan Mirin topla iyi oynayamadığı sadece uzaklaştırma yapabildiği için formasını kaybetti. Öyle ki Mirin, PSV’de maç başına 45.6 pasla oynuyordu. Bu arada Cocu, PSV'yi çalıştırdığı dönemde Mirin'i penaltı yapmaması için antrenmanda tenis topu ile çalıştırmıştı.

Serdar'a 6 ayda ödenecek para Mirin'e 3.5 yılda verilecek
Beşiktaş’ta ciddi anlamda “kemer sıkma” dönemi başladı… Serdar Aziz’in Şenol Güneş’e mesaj gönderip, “hocam sizinle çalışmak istiyorum” demesine rağmen maliyetinin yüksek olması yüzünden geri adım atıldı. 350 bin Euro bonservis ve yılda 800 bin Euro’dan 3.5 yıl için 2.8 milyon Euro alacak Isimat-Mirin tercih edildi. Çünkü Serdar’a sadece 1.8 milyon euro imza parası ve sezon sonuna kadar 1 milyon Euro ödenecekti.

(Fotospor)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER