Larin’in varisi Çin’den geliyor

Beşiktaş, büyük sıkıntılarla boğuşan Çin Liginden yerli bir futbolcu arayışına girdi. Maksat Çin futbol izleyicisinin dikkatini çekmek. Menajerler Wei Shihao ismini önerdi

Larin’in varisi Çin’den geliyor

Beşiktaş gelecek sezon yenilenmeye gidecek… kadrodaki pek çok oyuncu değişecek. Ancak yönetim kaynak arayışlarına devam ediyor. Bu çerçevede siyah-beyazlı yönetime sürpriz bir öneri geldi.

Fenerbahçe’nin Kim Min Jae sayesinde Kore’de ciddi bir potansiyel yakaladığını iddia eden bir menajer siyah-beyazlılara, “popüler Çinli bir futbolcu getirelim. Böylece Çin pazarına gireriz. Hem de popülaritesinden yararlanırız. 

Çin’de 2 milyar insan var. 100 milyondan fazla futbol ürün alıcısına sahip. Çin Ligi’nin buhrana girdiğini hesapladığımızda bu fanatikler, Avrupa’daki takımlara yönelecekler. Buradan sizde payınızı alabilirsiniz” dedi.

Bu fikir Başkan Ahmet Nur Çebi’nin hoşuna gitti. En uygun Çinli oyuncunun transfer edilmesi için çalışma yapılması talimatı verdi.

Wei Shihao ilk etapta scout ekibinin önerisi oldu. Hem popüler olduğu, hem de takımdan ayrılmaya hazırlanan Larin’in yerini doldurabileceği belirtildi. 

Beijing Guoan takımının yıldızlarından olan 26 yaşındaki futbolcu hem orta saha, hem sol kanat hem de forvet pozisyonunda oynayabiliyor. Genç futbolcunun bir diğer özelliği de her iki ayağını da çok iyi kullanabilmesi.

Wei Shihao kimdir? 

Wei Shihao, Beijing Guoan takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Çinli millî futbolcudur.

Doğum tarihi: 8 Nis 1995

Doğum yeri: Bengbu, Anhu

Yaş: 26

Boy: 1,78 m

Mevki: Forvet - Sol Kanat

Ayak: Çift ayaklı

Takıma katılma tarihi: 1 Şub 2019

Sözleşme bitiş tarihi: 31 Ara 2023

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER