Spor Toto Süper Lig şampiyonu kaç para kazanıyor?

Süper Lig'de 2018-19 sezonunda bitime bir hafta kala Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti. Peki sarı-kırmızılı kulüp kasasına ne kadar koyacak?

Spor Toto Süper Lig şampiyonu kaç para kazanıyor?

Spor Toto Süper Lig'de birçok kulüp mali sıkıntılar yaşarken şampiyonluk ve ligdeki sıralamadan gelecek olan gelirler kulüplerin en büyük kazanç kapısı. Bu gelirler yayın hakkları gelirlerinin artmasıyla birlikte çok daha önemli bir hale geldi.

Süper Lig'de gelir dağılımı 3'e bölünmüş durumda. Her hafta alınan galibiyet ve beraberlik farklı primler dağılırken diğer etkenler takımın ligdeki sıralaması ve önceki şampiyonluk sayısı.

Bu sezon Süper Lig kuüpleri ligde her hafta galibiyete 2.6 milyon TL, beraberliğe ise 1.3 milyon TL para alıyor.

2018-2019 sezonununu şampiyonlukla tamamlayacak olan takım, 33 milyon TL'lik ödülünün sahibi olacak. Lig ikincisi ise 26 milyon TL, üçüncü de 21 milyon TL kazanacak.

Sezonu dördüncü bitiren ekip 14 milyon TL, beşinci tamamlayan 6 milyon TL ve altıncı bitiren takım da 3 milyon TL alacak.

Bu sezon şampiyon olan ekip, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelecek olan yayın ve puan gelirleriyle birlikte ortalama 100 milyon TL'yi kasasına koyacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER