Ağaoğlu'ndan flaş açıklama! ''Metin Tokat, Ali Koç yüzünden istifa etmedi''

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, MHK ve hakem atamaları konusunda yapılan kritik toplantının ardından verdiği demeçte, sorunu ortadan kaldırmaya yönelik inançlarının tazelendiğini ifade etti

Ağaoğlu'ndan flaş açıklama!  ''Metin Tokat, Ali Koç yüzünden istifa etmedi''

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF ile Kulüpler Birliği arasında gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu, federasyonla aynı görüşte olduklarını ve kısa süre içinde adımlar atmak için bir çalışma grubu oluşturulduğunu söyledi.

"Atılması gereken adımlar var"
"Türk futbolunun kronikleşmiş problemi haline gelen MHK yapısı ve kararları, gözlemci, hakem kararları, atamalar ve bütün bu konuları içeren sıkıntılarla ve sorunlarla alakalı olarak federasyonumuzla aynı düşünce yapısına sahip olmamız, geleceğe yönelik bizleri umutlandırıyor. 4 saate yakın bir süredir gerçekleştirdiğimiz ikinci toplantıda görüşleri, sorunları ve önerileri federasyonumuzla paylaştık. Aynı görüşte olduğumuzu zaten ifade ettim. İvedilikle kısa ve orta vadede atılması gereken adımlar var. Bu adımlarla alakalı olarak kendi aramızda belirlemiş olduğumuz daraltılmış bir çalışma grubuyla ivedilikle önümüzdeki hafta başı bir araya gelerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu çalışmalar neticesinde belirlemiş olduğumuz takvime bağlı olarak ilgili yönetim kurullarına alınmış olan kararları görüşerek bir an önce hayata geçirmek için fikir birliğine varmış bulunuyoruz."

"Türk futbolunun kronikleşmiş sorununu ortadan kaldıracağımıza olan inancı tazeledik"
"Bu tür problemlerin, bu tür çözümlerin sıkıntıların ortadan kalkması için, Türk futbolunun selameti açısından federasyonla, kurullarla ve Kulüpler Birliği ile birlikte istişare ettiğimiz takdirde Türk futbolunun marka değeri açısından da önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz: Özellikle yapmış olduğumuz tespitler ve problemlerin başta asbaşkanımız Servet Yardımcı ve diğer üyeler tarafından aynı görüş açısıyla, aynı hassasiyetle olmaları problemleri belirleyeceğimiz takvim doğrultusunda çözüm ulaştırarak Türk futbolunun kronikleşmiş sorununu ortadan kaldıracağımıza olan inancı tazeledik. Görüşmenin ana detayları bunlar."

"Metin Tokat'ın istifası bizimle alakalı değil"
"Şahıslarla ilgili hiçbir şekilde bir konu gündeme gelmedi. Bunu defalarca şahsım ve diğer başkanlarımız defalarca dile getirdi. Bu sistemdeki sıkıntıların neticesinde ortaya çıkan sorunlarla alakalı. Sayın Metin Tokat'ın istifası bizimle alakalı değil. Federasyon ve MHK yapısı içinde gerçekleşmiş bir olay. Şu hakem, bu hakem diye herhangi bir şey bu toplantıda söz konusu olmadı."

Servet Yardımcı: Kısa, orta ve uzun vadede aksiyon alacağımızı taahhüt ettik
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı da oluşturulan çalışma grubuyla birlikte hareket edeceklerini ifade etti.

"Hepimizin bildiği gibi son günlerde kulüplerimizin MHK işleyişi ve hakemlik konularında önemli şikayetleri oldu. Biz TFF olarak bu şikayetlere, bu serzenişlere kayıtsız kalmayacağımızı bugün değerli başkanlarımıza ilettik. Çok önemli bir adım attık ve beraberce ortak çalışma grubu oluşturduk. En kısa zamanda daha da kısaltılmış bir çalışma grubuyla ivedilikle kısa, orta ve uzun vadede aksiyonları alacağımızı taahhüt ettik. Buradaki amacımız tamamen Türk hakemliğinin eski imajına geri döndürmek, Türk futbolunun imajını zedelemeyecek şekilde üzerinde çalışmak. Yayın ihalesiyle ilgili bir çalışma grubu oluşturmuştuk, bu da hakemlerle ilgili bir çalışma grubu. Beraber hareket edeceğiz, beraber çalışmaları yürüteceğiz. Türk futbolu için hayırlı olsun. "

(Ntvspor)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER